belladonna's news

Gevarieerde berichten vanuit de vrouwelijke samenleving (met een knipoog naar de mannen)

maandag, augustus 21, 2006

Tafeltje Dekje

Een tijdje geleden heb ik een berichtje gepost over de Haarlemse Ontmoetingsgroep,een groep nog thuiswonende beginnend dementerende ouderen waar ik help, mijn bijdrage aan de maatschappij op vrijdag. Iedere donderdag sjees ik samen met Jannie door de binnenstad van Haarlem om een warme maaltijd af te leveren bij mensen die zelf door ouderdom of ziekte niet meer in staat zijn te koken.
Het rijden door de oude binnenstad van Haarlem is een kunst op zich,sommige straatjes zijn zo smal,duidelijk niet bedoeld voor autoverkeer.Mijn route gaat als volgt:onze eerste klant is een meneer in de Nassaustraat,Nr 2 woont in de Korte Kruissteeg(kan je niet komen met de auto)parkeren in de Kruisstraat,dan naar het Begijnhof(ingang Jansstraat)vervolgens naar de Parklaan.
Dit is het bewerkelijkste deel van de route,hierna naar de Korte Vleer str en de Kampersingel,het Zuiderbuitenspaane, naar het Rozenprieel.Het Rozenprieel is een oude wijk in Haarlem die niet al te best bekend stond maar na een complete renovatie is het hier enorm opgeknapt wat de buurt zeer ten goede komt, de bewoners zijn over het algemeen erg begaan met hun buurtje en doe er alles aan om het schoon en gezellig te houden.Hier hebben we 4 klanten.
Dan door naar de Raamvest en de Proveniershof,vervolgens via de Wilhelminastraat en de Nieuwe Gracht weer naar de Jansstraat(weer een hofje) en als laatste naar de Baljuwlaan.
Als ik hier ben aanbeland zijn we ong. anderhalf uur verder,dan weer terug naar de uitgifte post in de Waarderpolder om de lege dozen terug te brengen en een bakkie koffie te leuten bij Ans ons aanspreekpunt van het UVV en dan zit het er weer op.
Alles bijelkaar kost het me minder dan 3 uur,de kilometers worden vergoed het kost je dus alleen tijd. Omdat het nu vakantietijd is is er een tekort aan mensen dus gedurende de maand augustus doe ik het loopgedeelte op maandag Mia is mijn chauffeuse.
Voor sommige mensen zijn de vrijwillegers van Tafeltje Dekje de enige mensen die ze zien en spreken op een dag.Al met al vind ik het niet bemoedigend,wat staat ons nog te wachten als we oud worden? De mensen van de ontmoetingsgroep zijn in de war en de mensen die ik via Tafeltje Dekje ontmoet zijn alleen!

Bij deze wil ik een oproepje plaatsen: Wie heeft er een paar uurtjes per week over om maaltijden rond te brengen er is een tekort aan vrijwillegers.Alle inlichtingen kunt u krijgen bij het UVV tel 023 5261629

2 Comments:

  • At 10:06 p.m., Blogger Isis said…

    Vandaag sprak ik een mevrouw die het maar raar vond dat ze moest betalen voor Tafeltje Dekje, dat ze dat niet vanuit de AWBZ betaald kon krijgen. Uitleggen aan haar dat iedereen voor eten moet betalen, niet alleen mensen met beperkingen ging er bij haar niet in! En wat betreft Tafeltje Dekje: dat lust ze niet.., dat is niet echt warm, dat wordt niet vers gekookt, etc. etc.. Ik dacht: jammer joh, dan verhonger je toch gewoon!:-) De mens moet wel een beetje dankbaar blijven, niet?

     
  • At 12:06 a.m., Blogger Barba Rella said…

    Hier is een vrijwilliger!

     

Een reactie posten

<< Home