belladonna's news

Gevarieerde berichten vanuit de vrouwelijke samenleving (met een knipoog naar de mannen)

zondag, juli 23, 2006

We zijn er weer


We zijn weer thuis na een heerlijk weekje Vallon Pont d'Arc, een klein plaatsje in de Ardeche waar het belachelijk heet was, 38 tot 40 graden is daar de normaalste zaak van de wereld.
Ons onderkomen was een geriefelijke stacaravan met twee slaapkamers,een zeer complete keuken,een zitgedeelte,badkamer en een apart toilet. Het zag er allemaal leuk uit, een verranda ervoor met een tafel en 6 stoelen waar het vooral s'avonds goed toeven was. Er was één klein nadeeltje, het tweepersoonsbed was erg kort, voor mij niet z'n probleem ik ben maar 1m63,mijn wederhelft is echter 1m93. Er is altijd meer Frans dan bed.Ook de douche is altijd te laag voor hem. Mijn man is echt niet de enige die wat aan de grote kant is, er zijn vast mannen die dit herkennen.De andere slaapkamer werd ala minuut door mijn moeder in beslag genomen,dus de hele week hadden we Oma in de kost.
Eigenlijk was het te heet om dingen te ondernemen maar om nou een hele week op je krent te gaan zitten en een beetje in het zwembad te hangen zit niet in onze aard(ik heb er ietsje minder moeite mee dan Frans)dus zijn we er op uit gegaan in de omgeving,een voordeel daar van was de airco in de auto,een weldadige luxe met die hitte. We hebben de Route des Gorges gedaan,indrukwekkend hoe hoog je dan bent met in de diepte de rivier de Ardeche als een kalm stroompje. Ja ja, later in de week kwamen we er achter dat die Ardeche helemaal niet zo'n kalm stroompje is. Tijdens een kano tocht over diezelfde rivier ben ik twee maal omgeslagen en er in geslaagd mijn korte broek te verliezen tijdens één van deze acties. Ik zat erop en had hem niet aan vandaar. De broek van mijn medepeddelaarster heb ik tot twee keer toe kunnen redden maar die van mij drijft nu ergens in zuid Frankrijk. We stapten om half 10 s'ochtens vol goeie moed in die kano om er om half zes s'avonds doodmoe uit te klauteren onderwijl kreunen en zuchten eens maar nooit meer.We waren gesloopt,alle acht mensen en één hond.Mijn zwager Arnold heeft het gepresteerd 10x om te slaan samen met de hond Kobus, dat arme dier denkt nu vast dat dat zo hoort, als je in een boot zit sla je om de zoveel tijd om,hij weet niet beter.
We zijn ook een dag naar Nimes gegaan. Aad wees de weg met zijn TomTom, door dat ding kom je op plaatsen waar een normaal mens nooit komt en als je dan volgens dat ding op de plaats van bestemming bent moet je nog 20 km verder op de ouderwetse manier gewoon via de borden langs de weg,harstikke handig zo'n ding. Eerst een Romeins aquaduct bezocht buiten de stad en toen naar de stad zelf. Ze hebben daar een arena, net zo één als in Rome alleen ietsje kleiner.In maart van dit jaar waren we in Tunesië en daar hebben ze er ook één en vorig jaar waren we in Rome en daar staat de grootste.We hebben dus in één jaar tijd de drie best bewaarde arena's van de wereld bezocht,toch wel bijzonder. We konden in Nimes niet naar binnen want er werd die avond een concert gegeven,wel konden we genieten van de sound-check,klonk goed,keihard.Via Aad zijn TomTom weer over de meest onmogelijke geitenpaden weer naar de camping waar we pizza's en patat aan lieten rukken en doodop vroeg ons mandje in doken.
Verder hebben we niet veel gedaan,een avond markt bezocht waar het zo belachelijk druk was dat je over de hoofden kon lopen.En op de dag van aankomst de Tour de France langs zien komen,een uur wachten in de hitte, eerst komen er vijf man voorbij,twintig minuten later komt de rest en in een poep en een zucht zijn ze voorbij,maar het is leuk om een keertje in het echt te zien,het zijn wel kleine mannetjes die wielrenners.Dat realiseer je je niet als je ze op de TV ziet.
Op zaterdagochtend na een grondige inspectie van de campingmanager(hij telde alle kopjes,borden,glazen,pannen etc,na)vertrokken we weer huiswaarts waar we om half elf s'avonds weer heelhuids aankwamen.
Zondagmiddag naar een wedstrijd van het Nederlandse honkbalteam in het kader van de Haarlemse Honkbal Week,viel ons 100% mee, was echt heel leuk,wij wonnen met 4-1
De komende week hebben we nog vakantie en gaan we lekker dingen doen die we leuk vinden,morgen de hond en de poes ophalen en de rest van de week zien we wel. Heerlijk,ik kijk er naar uit.

2 Comments:

  • At 9:20 a.m., Blogger Isis said…

    Toch wel fijn hoor dat jullie weer terug zijn, ik heb jullie dagelijkse verhalen gemist!

     
  • At 5:45 p.m., Blogger Isis said…

    Wat is het stil vanuit Haarlem? Nog aan het bijkomen van het poetsen in Kokkerhout?

     

Een reactie posten

<< Home