belladonna's news

Gevarieerde berichten vanuit de vrouwelijke samenleving (met een knipoog naar de mannen)

zondag, juli 09, 2006

Vermoeiend doch gezellig

Sinds vrijdagmiddag logeert onze kleindochter bij ons. Een eigenzinnig type-je van bijna vijf. In no time is onze keurige huiskamer veranderd in de poppenhoek van een willekeurige kleuterschool. Het prinsessekasteel van playmobiel wordt ala minuut geïnstaleerd compleet met boze stiefmoeder,ridder en schone jonkvrouw.
Het kind kwam binnen met twee pluche bloemen, een witte en een paarse die net zo groot zijn als ze zelf is, ong. 1 meter. In de blaadjes van deze bloemen zit een radiootje verstopt, die niet erg zuiver zijn dus nogal storend geluid opvangen of liever gezegd opvingen want godzijdank zijn de batterijen leeg!!
Verder is ze op haar manier erg muzikaal wat zich uit in luid zingen(zelf vezonnen liederen) waarbij ze zich zelf begeleid op de gitaar. Op zich erg leuk maar na een uurtje ben je het toch spuug zat. Gelukkig is haar moeder (mijn dochter) deze keer zo vriendelijk geweest om geen fluit of mondharmonica mee te geven. Zal ze wel vergeten zijn want ik ken haar langer dan vandaag, dat is haar vreemde gevoel voor humor.
Ook haar opa heeft een zelfde gevoel voor humor en heeft een vriendjescomputer voor haar gekocht, een vernuftig apparaat vol met spelletjes en liedjes die allemaal geluid maken en die je niet uit kan zetten.Gek wordt een mens ervan, al die herrie.
Vroeger toen mijn kinderen nog klein waren had ik een knopje dat ik om kon zetten, ik had de gave om tussen een complete chaos een boek te kunnen lezen.
Er werd danig misbruik van gemaakt door mijn kinderen want als ik in uitstand was zei ik overal ja op,of eigenlijk muh wat door de kinderen als ja werd verstaan. Mogen we cola? Muh. Mogen we snoep? Muh enz. Als ik mezelf dan weer aan zette was de hele kast leeg maar ja dat had ik er wel voor over. Helaas is met het verstrijken van de jaren die gave verdwenen, ik kan het niet meer. Erg jammer,ik moet nu dus al die herrie aanhoren.
Maar ze ook erg gezellig en kan heel lief zijn, af en toe komt ze tegen me aan hangen op de bank en zegt dat ik de liefste oma van de hele wereld ben, dan neem je een beetje lawaai toch voor lief bovendien gaat ze morgen weer naar huis.
Vrijdag gaan we op vakantie en als we weer thuis komen gaan zij een weekje weg, dus zie ik haar een paar weken niet, gelukkig zijn er telefoons, want een paar weken zonder Liz kan ik me niet voorstellen, rustig zal het in ieder geval zijn.

1 Comments:

  • At 11:37 a.m., Blogger Isis said…

    Wat een lekker meid is het toch he???
    Je kunt nu in elk geval de komende dagen lekker bijtanken.
    Geniet er van!! Fijne vakantie.

     

Een reactie posten

<< Home