belladonna's news

Gevarieerde berichten vanuit de vrouwelijke samenleving (met een knipoog naar de mannen)

dinsdag, juli 04, 2006

Van die kleine dingetjes waar je vrolijk van wordt

Toen ik vanmorgen opstond was Frans al naar zijn werk, hij kwam me gedag zoenen en toen was ik natuurlijk wakker. Dat geeft niets want als hij het in z'n hoofd haalt om weg te gaan zonder zoen is m'n hele dag verpest en het was toch tijd om op te staan. Eerst koffie en de krant,daarna besloot ik dat het tijd was om de ramen te zemen.Hoe kom ik erbij om de ramen te gaan zemen als het dertig graden is, zal wel weer zo'n achtelijke bevlieging zijn die met homonale schommelingen te maken heeft, leve de overgang! De pest van ramen zemen is dat je ook je vitrage moet wassen,er hangt bij ons in de huiskamer kamerhoog en kamerbreed van dat spul,dat is ongeveer alles bij elkaar 10 bij 5. Gedeeltelijk in de wasmachine, gedeelte met de hand. Gelukkig knapte het er wel van op. Ook het zemen had z'n nut er kwam drap van de ramen. Je moet wel eer van je werk hebben. Na een kleine twee uur was alles weer spik en span en rook het heerlijk fris in huis, en kon ik weer naar buiten kijken zonder het idee te hebben dat het mistig was. Toch wel lekker als alles proper is.
Vandaag werd weer bevestigd wat ik allang wist: Haarlem is een leuke stad en er wonen leuke mensen. Er zullen ongetwijfeld ook minder leuke mensen wonen maar die ben ik nog niet tegen gekomen.
Op dinsdag is er altijd markt op het parkeerterrein van winkelcentrum Schalkwijk en meestal ga ik even neuzen. Zo ook vandaag, harstikke mooi weer, dus lopen da's goed voor de mens. Bij een kraampje met kleding bleef ik staan om naar makkelijke broeken te kijken, ze waren maar een tientje en precies de kleur die ik mooi vond knalblauw. Maar helaas er waren nog maar twee maten n.l. small en extra large. Aangezien ik medium moest hebben haakte ik af. Samen met mij stond een iets flinkere dame ook te kijken en zwaar te twijfelen of ze de broek zou kopen of niet. Ken ik hem nog terug brengen as tie niet past vroeg ze met Amsterdamse tongval. Waarop de marktkoopman antwoorde dat ze de broek wel effe kon passen. Hebbie een paskamer dan? vroeg de vrouw. Nou dat niet precies maar z'n maat zou wel een badlaken ophouwen net als op het strand. De dame in kwestie kon er niet om lachen en droop gepikeerd af.Net toen ik door wilde lopen vroeg de man aan mij, wil jij misschien effe passen Moppie?Ik zei dat m'n maat er niet bij zat, je bent net het leger je hebt alleen te groot of te klein. Meid het is strets,dat rekt wel mee hoor. Ja ja zei ik je kletst lekker daar mankeerd het niet aan. Nou dan niet nog een fijne dag verder antwoorde de man. Na hem hetzelfde gewenst te hebben liep ik weer door.
Kijk daar wordt ik nou vrolijk van, een wildvreemde man die me Moppie noemt en zelfs al koop ik niets bij hem me een fijne dag toewenst.
Omdat het zo warm was besloot ik geen bloemen te kopen maar de mevrouw van de bloemenkraam zei ook vriendelijk gedag en zei volgende week dan maar weer.
Als de zon schijnt is iedereen veel vriendelijker tegen elkaar.
Nog even naar de Hema, tompouces kopen, want vandaag hebben mijn lief en ik 13 jaar verkering, een all time high voor mij, zo lang heb ik het nog nooit uitgehouden met een vent. Zou ik eindelijk de goeie te pakken hebben?
Nog even lang de Turkse Pizza tent, het is te warm om te koken, we eten vanavond Turkse Durum, een heerlijke wrap met veel sla, tomaat,komkommer, uitjes,vlees en heerlijke sausjes.
Al met al een fijne dag met maar een klein minpuntje,straks Duitsland-Italië, ik heb Duitsland in m´n pooltje maar ik hoop toch dat die Italianen winnen.