belladonna's news

Gevarieerde berichten vanuit de vrouwelijke samenleving (met een knipoog naar de mannen)

woensdag, juli 05, 2006

Huisarrest


Vandaag heb ik de hele dag af en toe een stelletje loodgieters over de vloer die allerlei ingewikkelde dingen doen aan de watertoevoer van onze over het algemeen geriefelijke flat. Ze zijn er toch dus nemen ze en-passant het systeem van de centrale verwarming ook even mee. Het is een komen en gaan van stoere werkmannen die elkaar de meeste tijd aan het zoeken zijn. Vooral ene Kevin is een meester in het zoekraken. Er wordt n.l. in verschillende woningen tegelijk gewerkt en blijkbaar weten ze van elkaar niet waar ze zoal zijn.
Het schijnt dat ze in de gangkast nu klaar zijn en dat Kevin geacht werd bij mij in de bergkast in de keuken bezig te zijn, maar helaas Kevin is kwijt, zijn collega's zijn naarstig naar hem op zoek.
Dit alles heeft tot gevolg dat ik vandaag geen kant op kan, ik heb huisarrest als het ware, en dat valt me zwaar. Als ik hoorde dat iemand veroordeeld was tot huisarrest dacht ik altijd, lekker makkelijk maar niets is minder waar, het inperken van je vrijheid (al is het binnen de muren van je eigen huis) is één van de ergste straffen die je uit kan delen. De vrijheid om te gaan en staan waar je wil is een groot goed dat we niet genoeg kunnen waarderen, realiseer ik me nu.
Er zit nog een downside aan de aanwezigheid van de loodgieters, ze hebben het water afgesloten. Nu merk ik pas hoe vaak op een dag ik de kraan openzet. Koffie zetten, planten gieten, de wasmachine draaien en tig keer per dag de wc doorspoelen, daarna je handen wassen natuurlijk.
Al een paar keer vandaag heb ik tevergeefs de kraan open gedraaid, ik ben zo stom geweest om geen emmers te vullen, gewoon niet aan gedacht. Gelukkig is het maar voor een dag, straks doet alles het weer. Dat hoop ik althans. Kevin is nog steeds spoorloos en z'n maatjes heb ik ook al een tijdje niet meer gezien.
Hopelijk krijgen ze het vandaag af want nog zo'n dag heb ik echt de kracht niet voor(vrij naar Gerard Joling)

1 Comments:

  • At 10:58 p.m., Blogger Barba Rella said…

    Zou toch wel leuk zijn als je opeens Kevin (of een andere knappe loodgieter) in je klerenkast terug vind, hihi.

    Maar wel lastig ja. Hoe vaak ik al niet ben thuisgebleven voor klusjes, of voor spullen die bezorgd worden. Vooral als er geen duidelijke tijd afgesproken is, zit je echt gevangen in je huis. Hopelijk heb je morgen weer water, anders wat flessen Spa inslaan, of bij de buren, of zitten die ook zonder?

    Sterkte!

     

Een reactie posten

<< Home