belladonna's news

Gevarieerde berichten vanuit de vrouwelijke samenleving (met een knipoog naar de mannen)

woensdag, juni 21, 2006

Mijn Groene Monstertje


Sinds twee jaar rijdt ik in een appelgroene Daewoo Matiz. Zo'n klein gevalletje met een piepklein motortje die nauwelijks optrekt als je weg wil rijden. Het was wennen in het begin maar ik zou hem nu niet meer kwijt willen,vooral niet in de stad,je kunt hem makkelijk parkeren en zo'n klein ding is reuze handig in die smalle straatjes in de oude binnenstad van Haarlem.
Het ding heeft echter één groot mankement, er zit geen verklikker op om je te waarschuwen dat je lichten nog aan staan en aangezien er een accu in zit ter grote van een batterij gebeurt het regelmatig dat het kreng niet start vanwege een lege accu.
Zo ook vanmorgen,na dat dit me de eerste keer was overkomen heb ik gelijk startkabels aangeschaft want hij doet het zo weer maar nu zijn al mijn buren met geschikte auto's niet thuis.
Het is natuurlijk stom om je lichten aan te laten vooral omdat ik ze niet bewust heb aangezet. Het ding is zo klein dat je bij het uitstappen(vooral als je een tas in je handen hebt)perongeluk het licht aan doet.
Dus zit ik nu te wachten tot er iemand thuis komt die me even wil helpen want ik zou naar Alphen a/d Rijn gaan. De garage rekent 65 euro om het te komen doen,halve zolen, dat vind ik ietsje te gortig. Op mijn echtgenoot wachten is ook geen optie want die heeft zo'n geavanceerde automobiel dat als hij mij opstart met behulp van startkabels zijn hele systeem op z'n reet ligt.

Ondertussen doet tie het weer,de buurman kwam thuis en toevalligerwijs heeft hij precies zo'n zelfde auto'tje en weet er alles van. Dus op naar Alphen.

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home