belladonna's news

Gevarieerde berichten vanuit de vrouwelijke samenleving (met een knipoog naar de mannen)

dinsdag, juni 20, 2006

Chatten en mailen

Wat bezielt mensen om te gaan chatten en mailen met mensen die ze niet kennen en daar dan allerlei mee te delen.
Ik denk eenzaamheid,sinds een paar weken mail ik met een paar vrouwen van mijn leeftijd. Tenminste dat schrijven ze, ik weet niet of het waar is, als je wil kan je je heel anders voordoen dan je bent. Maar laten we ervan uit gaan dat ze zijn wat ze schrijven, vrouwen van middelbare leeftijd met of zonder echtgenoot, grote kinderen die langzamerhand het huis uit gaan of al zijn.
Wat me opvalt aan deze vrouwen (inclusief mezelf) dat het op de ouderwetse manier niet meer lukt om in kontakt te komen met andere mensen.
Hoe zou dat toch komen? Vroeger als kind had ik altijd vriendinnen maar je wordt ouder en de jongens doen hun intrede in je leven en de vriendinnen verdwijnen naar de achtergrond. Ooit had ik één hele goeie vriendin maar door een meningsverschil kregen we ruzie en heb ik haar nooit meer gezien. Op mijn vorige adres hadden wij een leuk kontakt met onze buren,we kwamen bijelkaar over huis en zijn zelf een weekend met elkaar naar Duitsland geweest wat heel leuk was. Na onze verhuizing in oktober hebben we elkaar niet meer gezien, in het begin was er nog wel kontakt per telefoon en sms maar nu helemaal niets meer. Stom hé,zo ver liggen Alphen a/d Rijn en Haarlem nou ook weer niet uitelkaar.
Ondertussen ken ik hier nog steeds niemand en hoe ik iemand zou moeten leren kennen, ik weet het niet. Suggesties zijn welkom. Wij wonen in een flat en ik weet wie er naast,onder en boven me wonen maar daar houd het mee op en het blijft bij elkaar gedag zeggen in de lift en een praatje in de hal.Al een paar keer heb ik gevraagd of ze eens een kopje koffie komen drinken maar het komt er niet van.
Mijn mailmaatjes zijn heel aardig en wonen in de buurt, misschien dat daar wat uit voort komt.
Via de chat krijg je ook wel kontakt, maar dat zijn kontakten waar ik niet naar op zoek ben, de meeste willen spannende mailtjes!!!! en op de één of andere manier denk ik niet dat ze een avonturenroman bedoelen dus dat is niet echt iets voor mij. Maar ik begrijp nu wel hoe zo'n mailkontakt een huwelijk kan ondermijnen, het zal je gebeuren dat manlief spannende mailtjes uit wisseld met een dame aan de andere kant van het land. Andersom kan natuurlijk ook en zo'n kontakt zeurt niet tegen je over allerlei huishoudelijke toestanden,die zegt precies wat je wilt horen en geeft je aandacht en is dat niet waar we allemaal naar op zoek zijn een beetje aandacht en genegenheid?

1 Comments:

  • At 8:49 p.m., Blogger FritZ said…

    Ik zie emailen en chatten meer als een aanvulling op het persoonlijke netwerk. Vrienden, vriendinnen, broers en zussen en ook collega's staan in msn of skype lijstje. Dat is handig, want bijna iedereen bijna altijd online. Ik zie het naast bellen, sms-en als een nieuw communicatiekanaal. De vrituele wereld brengt ook virtuele verleidingen met zich mee, net als de gewone wereld haar gewone verleidingen heeft.

    Flat of rijtjeshuis. Toen wij in Rotterdam in de flat woonden hadden we ook geen of nauwelijks contact met de buren. De flat is lekker anoniem. Geen tuin waar je elkaar ziet over, of langs de schutting. Geen stoep waar je elkaar ontmoet.

    Mijn advies: ga weer terug naar een rijtjeshuis. Maar ja, dat is wel erg snel na de verhuizing. Mijn tweede advies: sluit je aan bij een vereniging in de buurt. Sport, spel, geloof of creatief: er is voor iedereen wel iets.

     

Een reactie posten

<< Home